Öppettider
Öppet varje dag. För nya medlemmar eller för dig som vill bli medlem kontakta Crille på mobil eller går direkt upp till i3 sportcenters reception, kaserngården 8A, öppet vard. 10.00-12.00 samt 16.00-20.00. Välkommen!
Kalendarium

Det finns inga kommande aktiviteter.

Kommentarer

3D-bågskytte är i sitt ursprung ett sätt att träna bågjakt. Denna träning/tävlingsform växer och är den snabbast växande bågskyttedisciplinen. Sporten påminner om golf med protokoll och olika stationer. Man går längs en snitslad slinga i skog och mark. På varje station skjuts en pil och poäng protokollförs. I USA finns en proffstour med stora prispengar. Det finns mycket stor tävlingsverksamhet med både SM, EM och VM. SM brukar samla över 500 tävlande. Sporten har utövare från barn till pensionsålder.

Istället för tavlor skjuter vi på s.k. 3D-djur som är mycket verklighetstrogna djur i gummi med särskilda poängområden. På Örebro 3D-ranch finns över 60 djur när banorna är kompletta, totalt flera km långa jaktstigar att träna och tävla på. Alltifrån hjortar till skogsfågel och faktiskt ett stort lejon i naturlig storlek!

Vår bågskytteverksamhet är dels en sektion under Idrottsföreningen i3 sportcenter där vi är anslutna till Svenska bågskytteförbundet.

 

Sponsorer

Vi är nu återförsäljare till Europas toppmärke för 3D djur, Österrikiska Leitold. Besök hemsidan för priser (frakt tillkommer). Allt finns i Lager och lev 5-7 dagar. Hör av er för offert vid större beställningar.